Stroeji.bg - Хидрофобен шперплат, Медия, Строителство

Хидрофобен шперплат от ШПЕРПЛАТ .eu

Строителен хидрофобен шперплат от тополова дървесина с лепилна връзка водоустойчива фенол-формалдехидна смола.

Многослойната структура на водоустойчивия шперплат от 13 слоя гарантира геометричната стабилност на платната.

За защита на лицевите повърхностти от влага и за постигане на гладка повърхност на шперплата се използва покритие от 140 гр./кв.м. позволяващо многократна употреба на материала.

хидрофобен водоустойчив шперплат, кофраж

Предимства на нашия шперплатЗа контакти с ШПЕРПЛАТ .bg

Хидрофобен шперплат - Новини

Нови реалности на пазара на имоти

Новини от Шперплат.bg Цените на имотите в страната започнаха да се стабилизират. И докато все повече от специалистите смятат, че едва ли ще видим още значителни понижения, не са много и тези, които очакват начало на възходящ тренд.

Всъщност по време на форума „Шумът на парите" специалисти от банковите институции се обединиха около мнението, че моментът е подходящ за покупка на имоти от хора, които желаят да ги ползват за живеене и не толкова с инвестиционна цел.

Според тях едва ли в близките години, тази стабилност, която се наблюдава в момента, ще прерасне в ръст.

Поскъпването от 2006-2007 година всички пазарни участници вече определят като нелогично и преекспонирано и всички изразяват мнение, че подобен бум няма да се повтори.

Основна спирачка ръста на пред недвижимите имоти са разполагаемите резерви от свободни жилища, както и значителният обем, който ще излезе на пазара през тази и следващата година от сгради, чието строителство е започнало преди началото на кризата - през 2008-ма година.

Голяма част от тези проекти са били замразени през последните една-две години и се наблюдава известно раздвижване през тази година.

Банките в същото време „започват да развързват кесиите си", след като бяха свели жилищното кредитиране до минимум през последните две години. Огромните акумулирани средства, които набраха през последните две години от населението при относително висока цена (високи нива на лихвите по депозитите), ги притискат да започнат да дават кредити.

Естествено те ще правят това по много по-разумен начин и в условията на нова среда в сегмента, която се отличава със значително по-завишени условия от това, което бяхме свикнали да наблюдаваме преди четири-пет години.

На пазара ще му е необходимо време да се освободи от натрупаните запаси от непродадени жилища, време, в което може да има още лек низходящ натиск върху цените на имотите, или поне няма да станем свидетели на повишение. Това време според експертите може да е няколко години, което означава, че предстои пазарът на „купувачи" да продължава да доминира поне за този период. Ето и някои отличителни черти от новите реалности на пазара:

1. Нови реалности при банковото кредитиране

Времето за финансиране на до 100% от покупката е вече в историята. Банките изискват и ще продължат да изискват една значителна сума самоучастие, което да им гарантира сериозно отношение от страна на длъжника и намаляване на вероятността от неизплащане. Напълно е възможно с изострянето на конкуренцията на финансовите институции за раздаване на ипотечни кредити на най-платежоспособните клиенти, процентът на самоучастие да намалява от 30-40% до около 20%. Основната функция на банките е да кредитират и те не искат да стават собственици на имоти. В условията на непрестанно увеличаване на лошите кредити, търсенето на стабилни кредитополучатели е основен приоритет. В тази насока хората с най-високи доходи и ниска степен на задлъжнялост ще са основна цел за финансовите институции.

2. Нова промяна в търсените локации в столицата

Топ-локациите отпреди четири-пет години може да се окажат не толкова актуални. В условията на силно конкурентно предлагане и значителна промяна в транспортната карта на столицата, излизат на преден план нови дестинации и. В същото време ценовата ориентация на купувачите също до голяма степен предопределя интереса към квартали с добра транспортна осигуреност, където цените на имотите в много по-голяма степен се доближават до средните.

3. Кредитен рейтинг

По-лесно отвсякога е да бъдете проверен с какви кредити разполагате. Така че въпроса с личния кредитен рейтинг става и ще продължи да става все по-актуален. Не е далеч времето, когато неплащането на сметки за телефон, ток или по кредитни карти ще излиза директно при справка на вашите лични данни. Така лесно можете да попаднете в негативен списък на хората, на които ще бъде отказан кредит, защото са с лоши кредитни резултати.

4. Решението за покупка ще става все по-рационално

До скоро купуването на имот често ставаше реалност след емоционално решение. Бъдещите купувачи на имоти стават все по-рационални, предвид осъзнаване на тежестта на един кредит и опасенията от това дали ще могат да се справят финансово. Нивата на наемите са фактор, който се и ще се разгледа много сериозно от потенциалните купувачи при сравняване на финансовите изгоди от това дали да се купи имот или да се живее под наем. Ниските нива на наемите в следствие на кризата и запасите от свободни апартаменти се явяват на този етап сериозна спирачка при решението за покупка на имот с финансова обвързаност в следващите 20-25 години. До момента, в който доходността от наемите не се повиши значително от настоящите 4-4.5%, за да провокира и инвестиционно търсене на имоти, както и нивата на наемите не изпреварят значително месечната вноска за покупка на имот със същите качества, голяма част от потенциалните купувачи могат и да се отказват от покупка. В противовес на това стои инфлацията. Тя е новата реалност, която всички усещаме с пълна сила. Високото ниво на инфлация се очаква да се задържи и да продължи да мъчи потребителите през тази и най-малко следващата година.

Когато към това прибавим перспективите за задържане на лихвите по кредитите, вследствие на силната конкуренция между банките, то покупката на недвижим имот с цел предпазване на спестяванията може да стимулира купувачите.

Източник: Profit.bg


Нови реалности на пазара на имоти
Цените на имотите в страната започнаха да се стабилизират. И докато все повече от специалистите смятат, че едва ли ще видим още значителни понижения, не са много и тези, които очакват начало на възходящ тренд.

Ипотечното кредитиране излезе от кризата
Ипотечни заеми взимат предимно хората на възраст между 26 и 35 години. Те са над 48 на сто от всички изтеглили кредити за изминалия месец.

Банките увеличават кредитирането
Почти две години на затишие вчера банкери дадоха заявка за увеличаване на кредитирането и намаляване на просрочията. Предпоставка за превключването е натрупаната от банките ликвидност, определена от изпълнителния директор на Пощенска банка Асен Ягодин като "гореща".

Икономиката на България през 2011: Слаб растеж и риск от инфлация
Икономиката на България ще започне постепенно да се възстановява през тази година, подкрепена от износа и малките вътрешни инвестиции, като по-чувствително това ще се усети през втората половина.

Дянков: Заемаме се с фискалните ефекти на кризата
Икономическата криза завършва и сега е време да се справим и с фискалните й ефекти, каза на пресконференция днес вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.


Към началото на ШПЕРПЛАТ.bg
За контакти със ШПЕРПЛАТ.bg

Можете да свалите тази страница в следните формати: SHPERPLAT.BG - Информация за ШПЕРПЛАТ.bg - Word DOC Format  SHPERPLAT.BG - Информация за ШПЕРПЛАТ.bg - Acrobat PDF Format

Сайтове от нашата мрежа

Гарантирано качество на шперплата

Фабриката, с която работим в Китай, е основен снабдител на водещи фирми-производители на шперплат в Германия и САЩ.

За контакти

Посетете МИП ГРУП във FB   Посетете блога на МИП ГРУП в Blogger   Посетете блога на МИП ГРУП